Μετανάστευση και Οικονομική Κρίση - Αλληλεπίδραση και Προτάσεις Χάραξης Πολιτικής

Κατηγορία
Συνεδρια
Ημερομηνία
29 Μαϊος 2014
Τόπος
Griva Digheni, Cyprus
Τηλέφωνο
22505555
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συννημένα

Στόχος του συνεδρίου είναι να εξετάσει το θέμα της οικονομικής κρίσης και τη σύνδεσή της με τη μετανάστευση σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο συνέδριο θα συζητηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών, οι κοινωνικοοικονομικές παράμετροι και οι πολιτικές μετανάστευσης που ακολουθούνται εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από εμπειρογνώμονες, περιπτωσιακές μελέτες και ανάλυση της οικονομικής κατάστασης των μεταναστών στην Κύπρο και στην Ε.Ε.. Θα αναλύσει, επίσης, τις επιπτώσεις της κρίσης σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο και θα υπάρχει δυνατότητα παρουσίασης προτάσεων για πολιτικές και προγράμματα, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην κοινωνία, την αγορά και την οικονομία.

Παράλληλα Εργαστήρια & Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης – Διάρκεια εργαστηρίου 11:45-12:45

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διοργανωθούν παράλληλα εργαστήρια, μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης θα παρουσιαστούν διάφορα δεδομένα και θα γίνει συζήτηση μέσα από την οποία οι σύνεδροι θα καταλήξουν σε πορίσματα και εισηγήσεις, τα οποία θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του συνεδρίου.

Εργαστήριο 1: Κοινωνική επιχειρηματικότητα και μετανάστευση – Ανάλυση και συζήτηση τρόπων ανάπτυξης

Στο εργαστήριο θα συζητηθούν τρόποι με τους οποίους η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και ειδικά στον τομέα της μετανάστευσης.

Εργαστήριο 2: Οικονομική κρίση και μετανάστευση – κοινωνικοοικονομικοί παράμετροι και τρόποι διαχείρισης

Στο εργαστήριο θα γίνει παρουσίαση των τρόπων με τους οποίους η οικονομική κρίση επηρεάζει τη μετανάστευση και τους μετανάστες. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικών με το θέμα.

Δωρεάν Συμμετοχή (απαραίτητη δήλωση συμμετοχής)

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα

Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης

 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 29 Μαϊος 2014
 

Υποστήριξη από iCagenda